Epilare medicala definitiva

Lumix® Epil Med

EPILAREA DEFINITIVA LASER

Epilarea definitiva este expresia uzuala folosita de milioane de femei din intreaga lume care cauta acest tratament pe internet sau intreband prietene si cunostinte. Aceasta are caracter defintiv, in sensul ca foliculii pilosi sunt distrusi (radacinile de par) si nu se mai refac atunci cand tratamentul este efectuat corect.

Pentru a folosi cuvintele cele mai potrivite ale notiunilor pe care le desemneaza trebuie sa vorbim despre fotodepilare (deoarece epilarea se refera la parul de deasupra si de dedesubtul pielii) progresiva (pentru ca nu e dintr-o data) de lunga durata (fiindca este inventata si folosita la scara larga doar de 10-15 ani si nimeni nu a parcurs durata de viata medie a unei persoane – 70 ani la femei, 60 ani la barbati – pentru a declara cu certitudine ca este “definitiva”)

Bulbul  firului de par este o celula care produce permanent par,Este un mechanism de aparare al corpului uman dezvoltat in milioane de ani! Ca urmare, daca distrugem radacinile firelor de par, vom sfarsi o generatie de par. In perioada de crestere bulbul se poate regenera, la maturitate, radacinile firelor de par (bulbul)  nu se regenereaza, cu exceptia cazurilor cand sunt anumite disfunctii hormonale. Deci, daca radacinile sunt distruse, procesul de epilare va fi unul DEFINITIV. Fara bulbii pilosi organismul nu este capabil sa produca alt par.

  Principiul de actiune al  laserului   principiul- emiterea de energie luminoasa de o anumita intensitate. : deoarece lumina este energie, daca aplicam o lumina (energie) suficienta radacinilor firelor de par, acestea vor fi distruse. Melanina din radacinile de par,  are o culoare inchisa si absoarte lumina ce are o frecventa la un anumit nivel. Zonele din-prejurul  bulbului, datorita culorii lor diferite, mai deschise la culoare NU vor absorbi lumina asa cum se intampla cu bulbul.

Ehipamentele laser  produc o lumina speciala la o frecventa specifica ce este  absorbita EXCLUSIV de melanina din radacinile firelor de par, si NU este absorbita de nici un alt tesut al pielii.

Laserul cu DIODA reprezinta o metoda eficienta de epilare, deoarece:

 1. LARSERUL – Fascicol perfect,cu razele perfect paralele actionand unidirectional:
  Laserul emite un fascicol perfect drept,  Ca urmare, este capabil sa actionize asupra unui  punct exact, cu o eficienta de 100%.  (de ex. radacina firului de par) .Ca urmare, poate aplica energie inalta la nivelul bulbului  firului  de par –fara ca alt tesut sa fie afectat de fascicolul luminos.
 2. IPL – Spre deosebire de laser, la IPL/SPL fascicolul se formeaza sub forma de unda luminoasa cu difuzie larga  Ca urmare, nu actioneaza  in linie dreapta si nu va tinti direct radacinile firelor de par, ci actioneaza si asupra tesuturilor invecinate, si ca urmare are  o eficienta mult mai scazuta, energia nu mai este concentrate exclusive asupra bulbului .

La IPL seemite  lumina normala alba pulsatorie cu putere inalta ce cuprinde multiple  unde. Pentru a primi undele cu o lungimea de unda corespunzatoare , pentru a distruge radacinile firului de, se  folosesc  filtre speciale optice care produc o serie de lungimi de unde. Prin urmare, nu se poate mari intensitatea undelor deoarece apare riscul de a pune in pericol tesuturile din imprejurimi cat si riscul de supraincalzire al lampii. Rezulta ca  energia absorbita de radacinile firelor de par este limitata, iar rezultatul va fi mult mai slab decat cel obtinut prin folosirea laserului.

Tehnologia ce permite emiterea  unei lumini pulsante este  simpla, deoarece este nevoie doar de o lampa ce foloseste o lumina simpla, la intensitate mare si un filtru colorat. Fiind mai simplu si tehnologie mai ieftina  , multi producatori  s-au lansat in producerea de IPL/SPL, cu speranta ca vor concura cu laserul datorita preturilor mult mai mici ale IPL-ului. Rezultatele si testele medicale au aratatca  diferenta de eficacitate dintre ele foarte  mare, laserul fiind de 50 ori mai efficient sim ai sigur .

Exista  3 tipuri de lasere folosite pentru epilarea definitiva. Toate 3 produc lumina pura la o anumita frecventa, dupa cum urmeaza:

 1. Laserele diode:acestea produc lumina la o frecventa de 810 nm. 
  Laserele Alexandrite: acestea produc lumina la o frecventa de 750 nm. 
  3. Laserele ND Yag: acestea produc lumina la o frecventa de 1.064 nm.

Studiile au aratat ca cel mai efficient si mai sigur este laserul dioda. Desigur este importanta si marca produsului. Dioda trebuie sa emita 1000W. Tehnologie pentru dioda de 1000W exista doar la producatorii mari din Europa sau America. Laserele asiatice nu emit mai mult de 300 W, de aici si pretul lor, mult mai mic fata de celelalte.Firesc si eficienta lor este foarte scazuta, practic produc doar o incetinire a cresterii firului de par,nu o epilare definitiva.

Lumix Epil  Med  este un dispozitiv medical , si este recunoscut ca fiind cel mai efficient laser de epilare definitive din lume.

 1. Laserul emite o singura lungime de unda, in timp ce IPL emite un spectru larg de lugimi de unda a luminii. De asemenea, IPL este nespecific in comparatie cu laserul, care este specific, motiv pentru care laserul este mai eficient, fiind necesare mai putine sedinte de cat in cazul IPL.
 2. Epilarea laser so poate realiza si pe pielea bronzata, in timp ce doar IPL-urile doar cele de ultima generatie se pot aplica si pe pielea bronzata
 3. Epilarea cu Laserul se poate realiza tot timpul anului, spre deosebire de IPL/SPL care este contraindicate din luna Mai pana in Septembrie.
 4. Epilarea IPL, nu este definitiva, parul urmand sa creasca dupa un interval variabil de timp, motiv pentru care, in aceasta situatie este mai corect sa folosim termenul de “epilare de lunga durata” decat cel de „epilare definitiva”.
 5. Epilarea definitiva cu laserul necesita un numar mai mic de sedinte, comparativ cu cea efectuata cu IPL, ceea ce determina un pret de cost mai mic, un consum mai mic de timp.

Epilarea definitiva este realizata prin intermediul luminii, numindu-se de aceea fotoepilare (gr. photos = lumina ). Lumina utilizata provine fie dintr-un aparat laser, fie dintr-un echipament cu lumina intensa pulsata (IPL in engleza = Intensed Pulsed Light ). Lumina utilizata in tratamentul de epilare definitiva trebuie sa aiba anumite caracteristici, ce sunt dictate chiar de catre caracteristicile firelor de par si ale pielii. 

Astfel, lungimea de unda, intensitatea, puterea, timpul de actiune, timpul de relaxare trebuie sa fie potrivite cu grosimea firului de parculoarea firului de paradancimea la care se gaseste in derm foliculul pilos (mai profunda in zona inghinala, de pilda) si culoarea pielii (exista 6 tipuri de piele conform scalei Fitzpatrick, de la alb albinos la negru african).

Epilarea definitiva prin lumina terapeutica, numita fotoepilare, reprezinta distrugerea permanenta a bulbului firelor de par de pe suprafata corpului .

Firele ramase dupa ciclul de sedinte de tratament vor deveni foarte subtiri si depigmentate, avand un aspect usor asemanator cu velus-ul (“puful”). Rezultatele depind de: varsta, grosimea parului, , tipul de piele, numarul de tratamente si bine inteles de tipul de laser.

Fiecare ciclu de crestere al firului de par are 21 zile si are 3 faze: Anagena -de crestere , Catagena – intermediara si Telogena de maturitate.. Cu alte cuvinte, firele de par cresc, se mentin, involueaza si apoi cad.

Faza Anagena – perioada de dezvoltare rapida. Celulele din interiorul foliculilor firelor de par se divid si se multiplica, spatiile din interiorul foliculului se umplu iar celulele vechi sunt impinse in exterior. Apoi celulele vechi se intaresc si ies din folicul, formand firul de par.

Faza – Catagena- este perioada cu activitate piloformatoare mai putin accentuata, fiind in acelasi timp si inceputul perioadei de repaus, in care firele de par se opresc din crestere, avand deasemenea durata variabila, in functie de zona corpului.

Faza Telogena – este perioada de repaus complet si de eliminare a firului de par, in care radacina se regenereaza si se pregateste formarea unui nou fir de par.
Tratamentul de fotoepilare definitive este util si eficient numai in faza in care firele de par exista in teaca lor, acesta fiind momentul in care caldura produsa este condusa de catre fir direct la celulele germinative ale foliculului pilos. In oricare din celelalte doua faze, tratamentul nu isi realizeaza scopul (distrugerea radacinilor) deoarece firul de par nu comunica direct ca radacina

Fotoepilarea este considerata a fi definitiva atunci cand efectul obtinut se mentine cel putin cat toata durata unui ciclu complet de crestere a firelor de par. Sunt anumiti specialisti in lasere care afirma ca la aceasta durata mai trebuie adaugate 6 luni, motiv pentru care este folosit si termenul de epilarea de lunga durata. 

Desi au existat solicitari de-a lungul timpului, niciuna dintre clinicile renumite din S.U.A sau Europa de Vest nu acorda garantii care sa acopere “recresterea” parului. Motivul este ca acesti foliculi pilosi sunt conditionati hormonal si ca nu se poate prevedea cu certitudine daca o anumita persoana nu va avea o oarecare fluctuatie hormonala care sa stimuleze alti, alti foliculi care sa transforme parul velus in par terminal, gros si pigmentat. 

De ce epilarea are caracter permanent?

In momentul nasterii, in dermul corpului nostru exista un numar de aproximativ 5 milioane foliculi pilosi(radacini ale firelor de par). Acesti foliculi produc par de tip velus (puf) pana la intrarea in pubertate, cand sub influenta hormonilor sexuali o parte din foliculi se transforma si produc par de tip terminal (fire groase si pigmentate mult mai intens).

Ceea ce tratam in procesul de epilare definitiva sunt acesti foliculi ai firelor terminale pe care caldura de 70 grade Celsius absorbita in timpul tratamentului de epilare definitiva ii distruge definitiv. In locul acestora apar foliculi de par miniaturizati (acesta fiind mecanismul dominant), iar o mica parte sunt inlocuiti de ramasite fibrotice. Acest lucru se intampla la aproximativ 2 ani de la inceperea tratamentului. 

Deci, epilarea definitiva are caracter permanent deoarece acesti foliculi o data distrusi nu mai pot fi recreati.

Timpul dintre 2 sedinte de tratament este diferit in functie de zona epilata. Daca sunteti una dintre acele persoane care isi depileaza zona de deasupra buzei superioare (mustata), poate ati observat ca parul de aici creste mult mai repede decat pe picioare. Se intampla astfel, deoarece asa suntem programati genetic; deci sedintele de epilare faciala se realizeaza la un interval de timp diferit de cele pentru gambe sau axila – pentru a suprapune aplicarea luminii laserului sau IPL peste fazele de crestere a parului din aceste zone.

Sedintele de epilare sunt programate conform unui algoritm ce respecta fiziologia cresterii firelor de par, deoarece niciodata nu avem la un anumit moment toate firele crescute din toti foliculii. 

Tratamentul de fotoepilare definitivaeste util si eficient numai in faza in care firele de par exista in teaca lor, acesta fiind momentul in care caldura produsa este condusa de catre fir direct la celulele germinative ale foliculului pilos. In oricare din celelalte doua faze, tratamentul nu isi realizeaza scopul (distrugerea radacinilor) deoarece firul de par nu comunica direct ca radacina. 

Deci, pentru a reusi ca firul de par sa fie prins in faza de cresterea, sedintele trebuie sa se repete la un interval de 30-45 zile 

Numarul acestor sedinte este variabil in functie de zona corpului pe care se realizeaza tratamentul de epilare definitiva. In cursul consultatiei ce precede initierea tratamentului tse va face o evaluare a numarului de sedinte recomandate, ce este functie de mai multe variabile: zonele corpului pe care le doriti tratate, gradul de pilozitate, tipul de pigment al pielii si parului., structura hormonala.

Fiecare persoana este unica, astfel incat riguros stiintific este a nu se generaliza numarul necesar de sedinte pentru definitivarea

 

Cu cat pielea este mai deschisa la culoare, cu atat tratamentul este mai eficient.la IPL este interzis bronzul, cu cat exista mai multe melanina in piele , cu atat tratamentul trebuie facut cu o intensitate mai joasa, iar efectul dorit va fi unul mai redus.

Este important de observat faptul ca Laserele performante Ca si Lumix EpilMed sunt  lasere care este conceput si pentru pielea inchisa la culoare, sau chiar foarte inchisa. Laserul are programe pentru toate tipurile de ten.

Este indicat sa ma bronzez DUPA tratament? Soarele este un factor agresiv pentru piele  Dupa o sedinta cu laserul, este recomandat sa protejati pielea pana cand aceasta isi revine, adica un interval de 5 zile de la tratament. Ca urmare, in aceasta perioada este recomand SA NU VA EXPUNETI LA SOARE sau, in cazul expunerii, sa folositi o crema cu factor de protectie > 50 exista riscul de hiperpigmentare.

 1. Este necesar sa fiu rasa pe zona ce urmeaza a fi tratata cu laserul?

Da. Pentru epilarea cu laserul, este necesar sa fiu rasa  cu 12 ore inainte de tratament. Cu cat parul este mai bine ras, cu atat epilarea va fi mai nedureroasa si mai efficient.

 Ce se intampla daca nu vreau se ma rad pe fata?

De obicei, femeilor le este teama sa se rada pe fata. In acest caz, noi le sfatuim sa foloseasca crema epilatoare sau foarfeca, si in niciun caz parul nu trebuie smuls cu ceara sau penseta sau aparat. Nu este niciun pericol sa se rada zona ce urmeaza a fi epilata definitiv intrucat radacina va fi distrusa in totalitate cu laserul.

Fotoepilarea Laser are ca si target  pigmentul din firele de par si din piele. Deci, este important sa nu va expunetila soare 5 zile inainte pentru a nu  mai exista niciun fel de activitate la nivelul melaninei. Este de retinut ca acest fapt trebuie luat in calcul strict din motive economice si nu din cauze medicale/tehnice: cu cat pielea dumneavoastra este mai putin bronzata, cu atat mai multa putere putem aplica cand folosim laserul, ceea ce face tratamentul mult mai eficient.

Daca va pensati sau folosit ceara, ar trebui sa va opriti cu 20-25 zile  tratament si sa folositi lama ca si metoda de indepartare a parului . Zona tratata trebuie sa fie rasa cu o zi inainte sau in aceeasi zi in care este facut tratamentul. Trebuie sa evitati sa aplicati in zona ce va fi tratata, parfum, deodorant sau orice alta substanta potential iritanta, atat inainte cat si imediat dupa tratament.

Da – inclusive zona barbiei si buzei superioare, obrajii, picioarele, bratele, axilele si spatele dar cat si zonele sensibile cum ar fi urechile, nasul, pieptul si zona inghinala.Sedintele pot dura de la cateva minute pana la ceva mai mult de o ora, in functie de suprafata ce urmeaza a fi tratata

Fotoepilarea actioneaza mai dificil  asupra parul alb, blond foarte deschis.  Motivul este absenta melaninei cee ace face dificila absorbtia luminii.se poate incerca, dar va fi nevoie de un numar mai mare de sedinte.

In general, epilarea definitiva  este insotita de un usor  disconfort. Senzatia pe care o aveti in timpul tratamentului este de usoara piscatura. Fiecare fir de par ce absoarbe energia luminoasa se incalzeste pana la 70 de grade Celsius si astfel trimite cortexului cerebral semnalul de senzatie la limita celei dureroase. Durerea  resimtita la fotoepilarea Laser este usoara, spre deosebire de IPL/SPL care sunt foarte dureroase.

Fotoepilarea Laseru NU are efecte secundare. La pielea foarte sensibila poate sa apara o usoara inrosire a pielii   din zonele sensibile, roseate care dispare de cele mai multe ori in cateva ore Deoarece pielea fiecarui individ in parte raspunde diferit, noi intotdeauna  efectuam atent un test anterior pentru a ne asigura ca nu vor fi niciun fel de reactii adverse in timpul tratamentului.

 La nivelul radacinii firului de par se poate observa un punct rosu, , acesta NU este un efect secundar sau o reactie adversa (adica un efect nedorit),. Este un semn ca tratamentul a fost efectuat corespunzator, ca laserul este efficient, ca parul s-a comportat corect, ca un transmitator.

Dupa tratament, radacinile firelor de par sunt distruse, in consecinta firele de par raman sub pele vor iesi la suprafata si vor cadea intr-o perioada de 6-10 zile dupa tratamentul de epilare.

Trebuie luate masuri adecvate pentru a preveni iritatrea zonei tratate, in urmatoarele 4-5 zile de dupa tratament. Acest lucru inseamna ca trebie evitate baile foarte fierbinti,  masajul, expunerea la soare etc.

Fotoepilarea cu laserul diode este cea mai sigura metoda de tratament. Laserele au fost folosite in medicina si centre estetice de mai bine de 20 de ani si nu exista nici un fel de evidente care sa arate ca tratamentul poate duce la disfunctiuni ale pielii. Cercetari clinice efecutuate I ultimii 10 ani cu Laserul Lumux Epil Med la Universitatea din Torino care este partenerul producatorului, au aratat faptul ca aceasta este o metoda foarte sigura de fotoepilare  FARA  reactii adverse.

                  Exista contraindicatii?

Ca si regula generala, tratamentul cu laserul trebuie aplicat pe o piele sanatoasa ce nu a fost supusa anumitor iritatii/tratamente. Nu este indicat pentru : pielea cu rani/iritatii/vanatai/psoriasis,  pielea sa fi fost tratata recent cu peelinguri chimice sau cu un laser CO2 in ultimele 6 luni de la inceperea tratamentului. De asemenea nu este indicat persoanelor care iau Roacutane sau alte medicamente ce au effect fotosensbilzant.Fotoepilarea nu este indicate pentru femile gravide, pe zonele tatuate.

                        Lumix® Epil Med

           High speed Medical Diode Laser

           Laserul medical N# 1   in Lume in epilarea definitiva !

Singurul laser cu 2 sisteme independente de racire
water cooling systems:

-Active Skin Cooling-Tehnologia activă de răcire a pielii;

-Active Chiller Cooling-tehnologia de răcire activă a sistemului;
• LASERELE pot fi de 2 categorii:
 * LASERE BEAUTY- folosite in centrele de estetica – acestea sunt dotate cu dioda avand puterea maxima de 500W (este maximul admis de legislatie pentru un laser Beauty )
 * LASERE MEDICALE –  Acestea sunt cele nai eficiente si performante aparate existente -puterea diodei este de min  1200w ceea ce ne ajuta sa avem rezultate remarcabile.

Principiul de bază al Lumix® Epil Med este de a administra energie sub formă de lumină laser la o lungime de undă de 808nm,dioda 1200W , cu programe  pentru:

· Epilarea
· Întinerirea pielii / revigorarea pielii;
· Tratamente vasculare;
· Tratament pentru acnee;
Lumix® Epil Med este sinonim cu siguranța și eficacitate: poate fi folosit chiar și pentru tratarea fototipurilor mai inchise (de la fototip I la fototip VI).
Lumix® Epil Med oferă o versatilitate și o ușurință extinsă de utilizare în diferite domenii de aplicare.

AVANTAJELE EPILARII LASER
• TEHNOLOGIE NOUA CARE ASIGURA EPILARE RAPIDA, SIGURA SI DEFINITIVA. .
• NU ESTE DUREROASA CA LUMINA PULSATA, IPL SAU SPL .
• EPILARE SE REALIZEAZA TOT TIMPUL ANULUI, SPRE DEOSEBIRE DE APARATELE IPL, SPL CU CARE DOAR 3 LUNI/AN

• LASERUL MEDICAL Lumix® Epil Med ARE ACTIUNE SELECTIVA, ACTIONEAZA EXCLUSIV ASUPRA RADACINII FIRULUI DE PAR. NU ACTIONEAZA ASUPRA ALTOR TESUTURI SI IN CONSECINTA NU ARE NICI-UN EFECT SECUNDAR

PROTOCOL TRATAMENT
Pentu o epilare definitiva reusita trebuiesc parcursi cativa pasi:
• Zona ce urmeaza sa fie epilata cu laserul,trebuie rasa cu lama cu o zi inainte;
• Zona de epilat nu trebuie sa fi fost epilata cu ceara in ultimele 20-30 zile.Pentru reusita epilarii radacina firului de partrebuie sa fie in piele. Daca epilam cu ceara , se smulge radacina si atunci laserul nu are asupra cui sa actioneze.
• Nu se recomanda expunerea directa la soare sau solar 5 zile inainte si 5 zile dupa sedinta de epilare.
• Sedintele de epilare se tin la interval de 45 zile una de cealalta.

Lumix® Epil Med Indicatii:
1. Epilare definitiva

Lumix® Epil Med este noua frontieră pentru epilarea permanentă și progresivă folosind tehnologia laser. Dispozitivul generează un fascicul laser cu o lungime de undă specifică,
808nm, care penetrează pielea și este absorbită de firele de păr din foliculii de pilosi,crescand  temperatura ceea ce duce la  distrugerea permanentă a celulelor germinale ale foliculilor de păr.
Rezultatul este epilarea permanentă prin principiul fototermolizei selective.
2.Leziuni vasculare
Lumix® Epil Med este recomandat pentru tratamente vasculare. Aceasta clarifică zonele afectate, cum ar fi petele usoare, lumina este absorbit de hemoglobină, determinând astfel o creștere a temperaturii vaselor de sânge care determină tromboza capilară și închiderea ulterioară.
3.Skin rejuvenation – Skin refreshing
Tratamentul de întinerire a pielii cu Lumix® Epil Med are capacitatea unică de a trata semnele
de îmbătrânire pe față, decolteu și mâini. Tratamentul cu laser stimulează colagenul și elastina
pentru o imbunatatire a tonusului si texturii pielii, precum si o reducere a ridurilor un efect general de lifting facial.

4.Acnee
Tratamentul acneei cu Lumix® Epil Med reduce procesul inflamator și prin urmare tratamentul leziunilor clinic active. Lumina laser stimulează producția de colagen în dermă și în particular fibroblaste, fiind foarte eficiente in cazuriproceselor de cicatrizare atrofica care pot fi prezente in cazuri mai grave de acnee.
Lumix® Epil Med este, de asemenea, potrivit pentru tratamentul cicatrizării eritematoase, precum și a reducerea producției de sebum prin inhibarea glandelor sebacee.

Racirea

Lumix® Epil Med dispune de un sistem de răcire dublu și integrat: modelul A.S.C. Active Skin Cooling , prin intermediul celulelor Peltier, care garantează o mai mare siguranță și confort pentru pacienți în timpul tratamentului și A.C.C Active Chiller Cooling cu lichid pentru controlul temperaturii sursei laser.


Active Skin Cooling-Tehnologia activă de răcire a pielii asigură o bună funcționare a diodei
temperatura punctului de contact este suficient de scăzută pentru confortul pacientului în timpul sesiunilor de tratament Lumix® Epil Med, garantând în același timp o libertate maximă de circulație pentru operator. Temperatura sistemului poate fi ajustată la 4 nivele,în funcție de sensibilitatea pacientului și de cerințele operatorului.
Active Chiller Cooling
Sistemul automat de răcire activă a sistemului de răcire activă menține o temperatură constantă a lichidului de răcire, împiedicând astfel supraîncălzirea dispozitivului și sursei laser.
Acest sistem permite utilizarea prelungită a dispozitivului; operatorul poate realiza tratamente complete pe perioade lungi de timp pe toate zonele corpului, garantand sursa intensa.

Metoda de operare

Lumix® Epil Med permite selectia a 3 tipuri de emisii :

Single Pulse -Single Pulse este metoda de emisie cu un singur pas, perfectă pentru zone mici și tratamente de maximă precizie
Multi Pulse — Multi Pulse este o metodă dinamică, rapidă de acțiune, caracterizat prin repetarea cu frecventa mare a impulsului . Reduce timpul general de tratament și permite tratamentul pe zone mari ale corpului în perioade extrem de scurte de timp, garantând în același timp un tratament omogen și uniform pe toate părțile corpului.
Interfata si protocolul de tratament
Laserul Lumix® Epil Med dispune de o interfață de utilizare cu ecran tactil si utilizare intuitivă.
Displayul este un adevărat ghid digital pentru utilizarea tehnologiei laser, permite operatorului să selecteze, să schimbe și păstreze tot timpul toate , sistemele de funcționare și sa tina parametrii de lucru sub control.
Lumix® Epil Med permite operatorului să utilizeze ambele protocoale prealabile de tratament pentru femei / bărbați cu parametri intuitivi și ușor de inteles si selectat precum si ajustarea extrem de facila a parametrilor tratamentului .

manipol multifunctional pentru un tratament rapid si efficient
Manipolul – Piesă de mână ergonomică de mare putere marca R&D Fisioline® Study, Design and Laser Technology Tehnologii Laser de ultima generatie de peste 30 de ani.
Dispozitivul laser este echipat cu o piesă de mână ergonomică, proiectată special de Fisioline®
și care asigură un tratament foarte eficient și rapid. Piesa de mana Lumix® Epil Med este
separabila de dispozitiv. Acesta asigură o gestionare simplă și o întreținere optimă.
Este un aplicator foarte ușor de administrat, compact și mic.Tija suportului de mână, parte integrantă a echipamentului, asigură faptul că operatorii nu devin obositi în timpul aplicării tratamentului.
R&D Fisioline® Study, Design and Laser Technology
State-of-the-art Laser Technologies for over 30 years

• handpiece with 1200/2000W power